WEBMASTER - ARAMA MOTORU OPTİMİZASYONU

İngilizcede Webmaster denilen ve Türkçeye ağ yöneticisi, internet sorumlusu veya internet uzmanı şeklinde çevirebileceğimiz bir kavram var. İnternetle uğraşan herkes bu kavramı sanırım duymuştur. 

 

Teknolojinin ilerlemesi, sanal alemin büyümesi ve yaygınlaşması ile yeni alanlar ve dolayısıyla yeni uzmanlıklar doğmaya başladı. Bu gelişmelerden dolayı webmaster kavramının alt dalları olarak kabul edebileceğimiz web designer yani web tasarımcısı, web developer yani web yazılımcısı gibi kavramların kullanımı arttı.

 

Özellikle son yıllarda ise Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), Sosyal Medya Pazarlaması (social media marketing) gibi kavramlar ön plana çıkmaya başladı. Çünkü mobil cihazların yani akıllı telefon ve tabletlerin hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesiyle git gide tüm işlerimizi bunlarla yapar hale geldik. Artık her anımızın fotoğrafını çekiyor, paylaşıyor ve paylaşılanlara bakıyoruz. İnternet bankacılığını kullanıyor, e-devlet sayesinde kurumsal işlerimizi yapıyor, dışarıdan yemek söylüyoruz. Adreslerle ve işletmelerle ilgili bilgileri yolda yürürken anında öğrenebiliyoruz. 

 

Hızla gelişen sanal alemden dolayı işletmeler, internet ve sosyal medyaya kayıtsız kalmadılar. Çünkü reklamlar, kampanyalar, tanıtım, haberler fizikiden çok sanal alem vasıtasıyla yayılmaya başladı. Dolayısıyla yukarıda bahsedilen kavram ve uzmanlara ihtiyaç git gide arttı. 

 

Bazı firmalar, arama motorlarında ilk sayfada çıkmak için  reklam vererek ve ciddi paralar harcayarak ilk sırada olma yarışına girdiler. Ancak örneğin google organik büyümeye, sayfanın hızlı açılmasına, abartılmamış makul içeriklere, gerçek kullanıcı girişleri ve kalma süresi gibi kriterlere büyük önem verdiğini açıklamaktadır. Işıklar Medya Bilişim Web Tasarım ile SEO uyumlu web siteniz olsun istiyorsanız 05396851684 telefon numarasından irtibata geçebilir veya web@isiklarmedya.com adresine eposta yollayabilirsiniz.